«Ο Κήρυξ της Άνω Σουβάλας» και το σέντερ μπακ

Τεταρτη, 31 Μαρτιου 2010 12:56 (www.bookpress.gr)

Επιμ. Γιώργος Τσακνιάς

Ντοκουμέντο: Έπεσε στα χέρια μας η αλληλογραφία ενός νεοελληνιστή με τον διευθυντή κάποιας βιβλιοθήκης. Τη δημοσιεύουμε αυτούσια.

Αξιότιμοι κύριοι, αιτούμαι αδείας προκειμένου να προβώ στην ψηφιοποίηση του φύλλου υπ. αριθ. 475 της εφημερίδος «Ο Κήρυξ της Άνω Σουβάλας».

Στη συλλογή σας φυλάσσεται το μοναδικό σωζόμενο αντίτυπο, το οποίο είναι αναγκαίο για την έρευνά μου σχετικώς με τον πατέρα Ευλάμπιο Φαρφαρούχα, τον σημαντικότερο εκπρόσωπο των Ανωσουβαλιώτικων γραμμάτων κατά τον 19ο αιώνα. Μετά τιμής, Λάμπρος Τσόγκας, φιλόλογος.

Αξιότιμε κύριε, το αίτημά σας εξετάζεται. Μετά τιμής, Γιάγκος Μπλιώνας, Διευθυντής Βιβλιοθήκης.

Κύριε Διευθυντά, διά της παρούσης υπενθυμίζω πως εκκρεμεί το αίτημά μου σχετικώς με την ψηφιοποίηση του φύλλου υπ. αριθ. 475 της εφημερίδος «Ο Κήρυξ της Άνω Σουβάλας». Μετά τιμής, Λάμπρος Τσόγκας, φιλόλογος. ΥΓ. Το όνομά σας μου φαίνεται γνωστό. Μήπως έχομε γνωριστεί;

Αξιότιμε κύριε, το αίτημά σας εξακολουθεί να εξετάζεται. Μετά τιμής, Γιάγκος Μπλιώνας, Διευθυντής Βιβλιοθήκης. ΥΓ. Ίσως το όνομά μου σας είναι γνωστό διότι έπαιζα δεξί εξτρέμ στη «Θύελλα» Κάτω Σουβάλας. Ίσως να θυμάστε ότι μου σπάσατε το πόδι.

Κύριε Διευθυντά, το αίτημά μου εξακολουθεί να εκκρεμεί. Επίσης, έχω να σας πω ότι ήταν τιμή μου που χρημάτισα επί σειρά ετών σέντερ μπακ του ενδόξου «Κεραυνού» Άνω Σουβάλας. Λάμπρος Τσόγκας.

Κύριε, δεν χρηματίσατε σέντερ μπακ. Χασάπης χρηματίσατε. Επίσης, χρηματίσατε προφανέστατα τον διαιτητή, σε εκείνον τον −μοιραίο για την ποδοσφαιρική μου καριέρα− αγώνα. Το αίτημά σας θα εκκρεμεί για πολύ καιρό ακόμη. Γιάγκος Μπλιώνας, Διευθυντής Βιβλιοθήκης.

Σας τσούζει ακόμα η τεσσάρα, ε; Και μιλάτε για διαιτησία εσείς; Με το ανύπαρκτο πέναλτι; Λάμπρος Τσόγκας.

Αυτήν τη στιγμή σκίζω σε πολλά μικρά κομματάκια το φύλλο υπ. αριθ. 475 της εφημερίδος «Ο Κήρυξ της Άνω Σουβάλας» και το τρώω. Καλή μου όρεξη και καλή τύχη στην έρευνά σας σχετικά με τον Ευλάμπιο Φαρφαρούχα. Γιάγκος Μπλιώνας, Διευθυντής Βιβλιοθήκης.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: