Έτος 2015: Ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό…


..Ταξιδέψαμε στον χρόνο και παρουσιάζουμε αποκλειστικές φωτογραφίες και ρεπορτάζ από την Ελλάδα του 2015.

Το 2010, ο Νικήτας Κακλαμάνης έχασε τις δημοτικές εκλογές. Πρόλαβε, ωστόσο, τελευταία στιγμή, να ιδιωτικοποιήσει τον Δήμο Αθηναίων. Εντελώς συμπτωματικά και με πλήρη διαφάνεια, τον μειοδοτικό διαγωνισμό κέρδισε ο Μπάμπης Βωβός. Ιδού το νέο δημαρχείο. Διακρίνεται και άγνωστος Αθηναίος πολίτης, ο οποίος δεν έμεινε βωβός.

Έτος 2015: Ο Μπάμπης Βωβός είναι πλέον και Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σε μια χώρα διαλυμένη, που σπαράσσεται από εμφύλιο, οι Αθηναίοι ενώνονται και επιχειρούν να καταλάβουν το νέο προεδρικό μέγαρο. Ο Βωβός ταμπουρώνεται και αντιστέκεται. Διακρίνεται στο παράθυρο  η μαύρη παντιέρα του.

Ο Γ.Α.Π. έχει χάσει την ηγεσία του Κινήματος. Έχει πάρει τα βουνά (συγκεκριμένα τα Τουρκοβούνια) και από εκεί καθοδηγεί το αντάρτικο κίνημα, με παρατσούκλι “Καπετάν Le petit fleur” (“ο μικρός φλώρος”). Τα βράδια εισέρχεται μεταμφιεσμένος στην Αθήνα και γράφει συνθήματα στους τοίχους.

Εδώ απεικονίζεται η Άντζελα Γκερέκου, σιδηρά κυρία (κυριολεκτικά) της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και ισόβιος Υπουργός Πολιτισμού, να κοιτά επιδοκιμαστικά το έργο της.

Τα νέα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Διακρίνεται το νέο όνομα του κόμματος και το νέο λογότυπο. Το βέλος συμβολίζει τη νέα δεξιά στροφή του Αντώνη Σαμαρά. Το γαλάζιο καγκελάκι, τη γαλάζια γενιά.

Το θαύμα της σοβιετικής τεχνολογίας: η νέα Γ.Γ. του Κόμματος, Αλιάνα Παπανέλη, υβρίδιο που προέκυψε εκ του Περισσού. Το κατακόκκινο κουτάκι αναψυκτικού στα αριστερά της απηχεί τα ελεγχόμενα ανοίγματα του Κόμματος προς την οικονομία της αγοράς, κατά το πρότυπο της Κίνας. Πίσω, διακρίνονται αναθεωρητές της Δημοκρατικής Αριστεράς, με εμφανή τα σημάδια από την εκτέλεσή τους, κατόπιν καταδίκης από λαϊκά δικαστήρια.

Τα γραφεία του ΣΥΝ. Διακρίνονται οι σημαίες των τάσεων.Οι δύο σημαντικότερες από τις 4576894564 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, δεν μιλούν μεταξύ τους.

Ύστερα από ένα δραματικό συνέδριο, ο Ηλίας Ψινάκης αναδείχτηκε πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ακολούθησε η διάσπαση. Οι οπαδοί του ιδρυτού του κόμματος κατέστρεψαν βίαια τα γραφεία της νέας ηγεσίας, μια νύχτα που έμεινε γνωστή ως krystallnacht. Διακρίνονται τα κατεστραμμένα γραφεία και τα πορτρέτα των μελών της βραχύβιας Γραμματείας του κόμματος υπό τον Ηλία Ψινάκη.

Τα γραφεία του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Οι γείτονες λένε πως, τα βράδια με φεγγάρι, μπορεί κανείς να διακρίνει στην ταράτσα μια μοναχική φιγούρα, ζωσμένη φυσεκλίκια. Κάποιοι ισχυρίζονται πως πρόκειται για τον Αλέκο Αλαβάνο, που φυλάει σκοπιά μην τυχόν πάει και μπει μέσα κανένας ελεγκτής του ΔΝΤ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: