Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

Τα νέα του ΠΑΣΟΚ: Στη λίστα με τους 100 στοχαστές παγκόσμιας εμβέλειας κατέταξε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου το διεθνούς φήμης περιοδικό Foreign Policy. Το συγκεκριμένο μάλιστα τεύχος του περιοδικού κυκλοφορεί με ένα CD δώρο, στο οποίο παίζει λούπα απόσπασμα από το Χρονικό του Γιάννη Μαρκόπουλου, με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη να τραγουδά τους στίχους του Κ.Χ. Μύρη (Κώστα Γεωργουσόπουλου): «τρία πουλάκια πέρασαν και του ’λεγαν: στοχάσου».

Εκτός του ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα μας, η είδηση αυτή είναι πολύ σημαντική: σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τους στοχασμούς του κυρίου Παπανδρέου ως αμυντικό όπλο, ένα είδος πυραυλικής ασπίδας, λόγω ακριβώς της παγκόσμιας εμβέλειάς τους. Στους διαδρόμους του Πενταγώνου ψιθυρίζεται ότι ένας πραγματικά καλός στοχασμός του πρωθυπουργού μπορεί να καταρρίψει έως και δορυφόρο.

Τα νέα της Ν.Δ.: Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ., έχασε από τον αντίπαλό του Γιάννη Μπουτάρη με σχετικά μικρή διαφορά. Ζήτησε επανακαταμέτρηση και η διαφορά μεγάλωσε. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή του κυρίου Γκιουλέκα εντάσσεται στο πλαίσιο της τακτικής του αρχηγού της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, για «όξυνση των αντιθέσεων». Ο Αντώνης, που τώρα τελευταία κάνει παρέα με αριστερούς αντιμνημονιακούς, άκουσε κάπου αυτόν τον όρο και του άρεσε – ε, και είπε να τον δοκιμάσει.

Ρε συ, σου λέω, η διαφορά ήταν τόση και, μετά την επανακαταμέτρηση, έγινε τόοοοση!

Κατά τα άλλα, ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κόμματός του, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της χώρας κατά τον 21ο αιώνα, προτείνει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, παραπέμποντας στον Jean Jacques Rousseau. Σε επόμενο στάδιο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σκοπεύει να ανατρέξει στο έργο του Κοσμά του Αιτωλού, του Μάρκου Πορκίου Κάτωνος και (last but not least, μιας και οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα) στην πολιτική σκέψη του Ησιόδου. Τέλος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο νέος ύμνος του κόμματος θα αποτελεί διασκευή γνωστού έργου του Ρωμανού του Μελωδού.

Τα νέα του ΚΚΕ:

Δεν υπάρχουν νέα για το ΚΚΕ. Εδώ δεν υπήρχαν το ’49, το ’68, το ’74 και το ’89, τώρα θα υπάρξουν;

Τα νέα του ΛΑΟΣ: Σε «ρήξη και ανατροπή» κάλεσε τον λαό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Ύστερα, ωστόσο, από κατηγορίες στελεχών του κόμματος για «αριστερίστικο βερμπαλισμό», ο πρόεδρος ανέκρουσε πρύμνα και κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι διαστρέβλωσαν σκοπίμως τα λόγια του. Συγκεκριμένα, ο κύριος Καρατζαφέρης ισχυρίζεται ότι, στην πραγματικότητα, έκανε λόγο για «ψύξη και ανατροπή».

Κληθείς να εξηγήσει τι εννοεί, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επεσήμανε πως συχνά οι λαθρομετανάστες περνούν τα σύνορα μέσα σε φορτηγά ψυγεία. Μια ιδέα λοιπόν είναι να λειτουργεί η ψύξη. Επίσης, καλό θα ήταν τα φορτηγά αυτά να είναι και ανατρεπόμενα: θα αδειάζουν πιο γρήγορα, εξοικονομώντας καύσιμα και εργατοώρες.

Τα νέα του ΣΥΝ: Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να ακολουθήσει τα χνάρια του Προέδρου Μάο, προκειμένου να πείσει τις λαϊκές μάζες να συμπαραταχθούν μαζί του στο μπλοκ των δυνάμεων εναντίον του μνημονίου. Συγκεκριμένα, προτίθεται να κατέβει κολυμπώντας τον Ποδονίφτη. Τηρουμένων των αναλογιών, το εν λόγω ρέμα παραπέμπει στον Γιαγκτσέ, το όνομα του οποίου με τη σειρά του παραπέμπει στον «νεαρό Τσε». Δύο σε ένα.

Επίσης, πολύ σωστά ο Αλέξης κάλεσε τους ρεβιζιονιστές της Δημοκρατικής Αριστεράς να πάρουνε θέση: δεν μπορεί να είσαι λίγο εναντίον του μνημονίου. Πρέπει να είσαι πολύ. Στοιχειώδης διαλεκτικός υλισμός. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν, είναι πτι μπουρζουάδες που τρώνε πτι μπερ. Παρακαλώ, μην πτύετε.

Τα νέα του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής: Παραθέτω τους στόχους που θέτει το Μέτωπο και ακολούθως την κριτική μου.

1. Να φύγει η κυβέρνηση. Θεωρώ πως έτσι περιορίζουμε τις λαϊκές διεκδικήσεις. Να φύγει και η αξιωματική αντιπολίτευση, να φύγουν και τα δεκανίκια τους. Και, φυσικά, να φύγουν και όλοι οι ηλίθιοι που τους ψήφισαν. Να φύγουνε, να πάνε αλλού. Να μείνει ο λαός, δηλαδή εμείς.

2. Να φύγουν Τρόικα και Μνημόνιο. Αφού φύγουν, να σπάσουμε ένα κανάτι, να φτύσουμε τον κόρφο μας και να κάνουμε ένα ευχέλαιο. Επίσης, να βάψουμε τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσαν. Α, και να αλλάξουμε κλειδαριές.

3. Αναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους άμεσα με τους όρους του λαϊκού συμφέροντος και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Διαφωνώ. Γιατί μόνο του μεγαλύτερου μέρους του; Όλου. Ή, ακόμα καλύτερα, προτείνω αντ’ αυτού την αντιστροφή του χρέους. Να μας χρωστάνε αυτοί. Με ένα λογικό επιτόκιο, δε λέω.

4. Ανασυγκρότηση της οικονομίας και της κοινωνίας με βάση το κοινωνικό κράτος. Εντάξει, σύντροφοι, αυτό είναι απλό. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι τον Γενάρη, την Πανελλαδική του Μετώπου. Αρχίζω σιγά σιγά μόνος μου να ανασυγκροτώ, οκ;

Τα νέα της Δημοκρατικής Αριστεράς:

Από επιτυχία στέφθηκε η οικονομική εξόρμηση του κόμματος. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών, η έκκληση στην κοινωνία για ενίσχυση είχε σημαντικά αποτελέσματα, καθώς εξοικονομήθηκαν τα κονδύλια που είναι αναγκαία για την αγορά συνδετήρων, απαραίτητων για το συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα διεξαχθεί στις αρχές του 2011 στα φιλόξενα παγκάκια της πλατείας Συντάγματος.

Τα νέα της ΔΗ.ΣΥ.:

Η πιο μεγάλη Ντόρα είναι τώρα.

Advertisements

2 Responses to “Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις”

  1. μαρίτα Says:

    Παρακαλώ, να καθιερωθεί ως εβδομαδιαία – άντε, δεκαπενθήμερη στήλη. Παρακαλώ. Πολύ.

  2. Βαγγέλης Says:

    Αθλητικά δεν έχει;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: