21/12/2010-Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Νέα στοιχεία, που μόλις ήρθαν στο φως, αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο πρωθυπουργός, κύριος Γ. Παπανδρέου, δεν εψεύσθη προεκλογικά και ότι, όντως, λεφτά υπάρχουν. Επιπλέον, η φωτογραφία αποδεικνύει ότι, εκτός από λεφτά, υπάρχουν (ή, τουλάχιστον, υπήρχαν μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 20/12/2010, οπότε και τραβήχτηκε) μερικές ΔΕΚΟ (διακρίνονται καθαρά στο άνω αριστερό τμήμα∙ στο αριστερό τμήμα υπάρχουν ΔΕΚΟ, στο δεξί μαύρο σκοτάδι: τυχαίο; Δε νομίζω!) Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα το οποίο έθετε εν αμφιβόλω την αρτιότητα του υποβρυχίου «Παπανικολής». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι το υποβρύχιο αποτελεί κόσμημα για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, γι’ αυτό και κοσμεί όλες τις ελληνικές θάλασσες ταυτόχρονα: το σασί στο Μυρτώο, μια πόρτα στο Ιόνιο, η προπέλα στο Ικάριο, περισκόπιο στον Παγασητικό κ.ο.κ.

Ν.Δ.: Στη φωτογραφία αυτή βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία, ανανεωμένη από τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία κάθεται στο Σύνταγμα και συντάσσει το πρόγραμμά της για την ανάκαμψη της οικονομίας. Ο σχεδιασμός γίνεται επί ετησίου ημερολογίου, καθώς είναι ήδη γνωστό πως, με την επάνοδο της δεξιάς, το δημόσιο χρέος θα μηδενιστεί μέσα σε έναν χρόνο. Τα υπόλοιπα τρία χρόνια, ο Αντώνης και η Ν.Δ. σκοπεύουν να ξεκουραστούν. Το μισοδαγκωμένο μπισκότο συμβολίζει κάτι ψιλοεκκρεμότητες με την εξουσία. Οι νεκροκεφαλές στο ζακετάκι ­­–γαλάζιες σε μαύρο φόντο–, την Αιώνια Επαναφορά (ο Νεκρός που επιστρέφει). Ορισμένοι κακοήθεις αναλυτές ισχυρίζονται ότι στο μάρμαρο κάτω αριστερά δεν γράφει «Χαμόγελα» αλλά «Χαρόγελα». Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, χαμογελώντας γλυκά, διέψευσε κατηγορηματικά ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Κ.Κ.Ε.: Η Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος συναντήθηκε εχθές με μέλη της Ιεράς Συνόδου. Κατά τη συνάντηση, διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων με τον Άγιο Σιατίστης εις ότι αφορά την εκτίμηση πως η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε συντονισμό της δράσης τους ενάντια στον καταχτητή. Στη φωτογραφία διακρίνονται νεολαίοι της Κ.Ν.Ε. που παιανίζουν την Τρίτη Διεθνή σε ήχο πλάγιο β΄, υπό την προστασία της Μεγαλόχαρης, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί συναυλία με κείμενα της Λιάνας Κανέλλη από το περιοδικό «Νέμεσις», ερμηνευμένα πάνω στη μελωδία της ροκ όπερας «Δαίμονες» του Νίκου Καρβέλα από τη χορωδία της Μονής Κουτλουμουσίου.

ΛΑ.Ο.Σ.: Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε σήμερα αίτημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φ. Πετσάλνικο για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων στη Βουλή για το δημογραφικό ζήτημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές πολυμελείς οικογένειες. Για το ίδιο ζήτημα, εξάλλου, ο κύριος Καρατζαφέρης δήλωσε πως πρέπει «ο κάθε πολίτης να αναλάβει και προσωπικά τις ευθύνες του για την επίλυση του δημογραφικού ζητήματος της Πατρίδος. Εγώ πρώτος θα δώσω το καλό παράδειγμα». Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Πρόεδρο που κάνει εξάσκηση, χορεύοντας βαλς με μια πλαστική κούκλα.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Στη φωτογραφία, διακρίνονται όρθιες ορισμένες από τις συνιστώσες. Προσφάτως, τα αρμόδια όργανα πήραν τη γενναία απόφαση να μην αποτελεί αρχηγικό μόρφωμα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Στην κακόβουλη και αποπροσανατολιστική εκ δεξιών κριτική «δηλαδή, θα είστε ακέφαλοι;» τα όργανα απάντησαν με παρρησία: «Ε, ναι λοιπόν, θα είμαστε ακέφαλοι!» Ύστερα απ’ αυτό, όλες οι συνιστώσες έκοψαν το κεφάλι τους, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Επιπλέον, είναι αμετακίνητες από την κεντρική αντιμνημονιακή τους θέση και τις αρχές του μαρξισμού-λενινισμού, γι’ αυτό και δεν έχουν πόδια, καθώς δεν σκοπεύουν να μετακινηθούν σύντομα. Διακρίνεται επίσης η Ενότητα του όλου εγχειρήματος∙ είναι σκυμμένη διότι, ύστερα από τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε η αποχώρηση των ανανεωτικών και η στάση του Αλέκου Αλαβάνου, της έπεσε κάπου μια μικρή συνιστώσα, και ψάχνει να τη βρει.

Advertisements

2 Responses to “21/12/2010-Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις”

  1. Γιάννος Says:

    Πόσο μικρή μπορεί να είναι μία συνιστώσα;; Μπορώ πχ να φτιάξω μία μόνος μου;; ¨Η δύο γιατί διαφωνώ με τον εαυτό μου κάποιες φορές;;

    • Δύο; Μόνο; Είσαι τρελός; Δύο δεν φτάνουν με τίποτα. Μία θες για κανονική, ορθόδοξη, δογματική ρε παιδί μου. Μία θα είναι ρεβιζιονιστική, μία υπέρ-επαναστατική, μία να διασπαστεί από τη ρεβιζιονιστική διακηρύσσοντας την επιστροφή στις βασικές αρχές αλλά διατηρώντας τη διαφωνία με την κανονική (τη δογματική), την οποία θα θεωρεί ξεπουλημένη και γραφειοκρατική… Από την υπερ-επαναστατική, δεν πρέπει να βγει και μια κλίκα που θα ξεκινήσει τον ένοπλο αγώνα; Πρέπει. Από αυτήν, βέβαια, ένα κομμάτι θα κατηγορηθεί για οππορτουνισμό, θα διαχωρίσει τη θέση του, θα μετανοήσει για την ένοπλη φάση και θα επανενταχθεί στο σύστημα – αλλά χωρίς να επανενωθεί με τους υπόλοιπους. Στο μεταξύ, το διαγραφέν κομμάτι της κανονικής συνιστώσας (αυτό, δηλαδή, που διαγράφηκε επειδή διατηρούσε γέφυρες επικοινωνίας με την υπέρ-επαναστατική φράξια – όχι την ένοπλη, την άλλη) θα ενωθεί με τη ρεβιζιονιστική, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει πολύ· αυτή η νέα υπο-συνιστώσα, δηλαδή η ρεβιζιονιστική συν το διαγραφέν λόγω συμπάθειας προς την υπέρ-επαναστατική φράξια κομμάτι, θα ξαναδιασπαστεί και θα προκύψουν τέσσερα μορφώματα, που δυστυχώς δεν θα μιλιούνται μεταξύ τους. Σε αυτή τη φάση θα ησυχάσεις λίγο, γιατί δεν θα πρέπει να μιλάς συνεχώς μόνος σου (ανακούφιση και για τους γείτονες). Α, ξέχασα, δεν πρέπει να έχεις και τουλάχιστον μία τροτσκίζουσα τάση; Να βάλουμε και μια τέτοια λοιπόν… Άρα θες γύρω στις… ε… τέλος πάντων, δεν φτάνουν τα δάχτυλά μου να τις μετρήσω, μέτρα μόνος σου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: