Εμπρός για τη νέα Κερατέα

«Εμπρός για τη νέα Κερατέα», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, και στη συνέχεια στάθηκε στη μέση του δρόμου Κουβαρά-Καλυβίων, κλείνοντας αμφότερα τα ρεύματα. Ο κύριος Πάγκαλος θέλησε έτσι να διαμαρτυρηθεί για τη συγχώνευση των γυμνασίων Κουβαρά και Καλυβίων.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη νέα κόντρα στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος και ισχυρίζονται πως είναι εντελώς άσχετη με το γεγονός ότι ο κύριος Πάγκαλος και η υφυπουργός Παιδείας κυρία Χριστοφιλοπούλου εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια.

Ανήσυχος ο πρωθυπουργός από την κόντρα του αντιπροέδρου και της συζύγου του, δημοτικής συμβούλου της περιοχής, με το Υπουργείο Παιδείας, συγκάλεσε εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο. Την πρώτη μισή ώρα, μίλησε για την τραγωδία στην Ιαπωνία. Στη συνέχεια, απευθύνθηκε με αυστηρό τόνο στους υπουργούς και δήλωσε ότι το κυβερνητικό έργο πρέπει να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς.

Σε παρέμβασή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η συγχώνευση των εν λόγω σχολείων πρέπει να προχωρήσει, όχι όμως ως Κουβαρά και Καλυβίων αλλά, αντιθέτως, ως Καλυβίων-Κουβαρά. Πολιτικοί αναλυτές χαρακτήρισαν την παρέμβασή του αυτή στο Υπουργικό Συμβούλιο ως «αρχηγική».

Σε ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα περί έλλειψης συντονισμού και δήλωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να σκύψει πάνω από το πρόβλημα, προσέχοντας όμως μην πάθει κανένα λουμπάγκο. «Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια», τόνισε, «ούτως ώστε σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των έξι μηνών, να επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση του αντιπροέδρου, της δημοτικής συμβούλου και της υφυπουργού πάνω στο φλέγον αυτό θέμα. Και τον αμέσως επόμενο μήνα», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «τον έβδομο δηλαδή, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και στη δημόσια διοίκηση, θα κωδικοποιήσει τη φορολογική νομοθεσία και θα ολοκληρώσει το Κτηματολόγιο και την καταγραφή της δημόσιας περιουσίας. Α, και θα βρει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό και το Μεσανοτολικό», πρόσθεσε κατηγορηματικά.

Ακολουθεί παλαιότερη σχετική είδηση (http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17532&subid=2&pubid=25332765):

Αμηχανία στην κυβέρνηση και ενόχληση στο υπουργείο Παιδείας έχει προκαλέσει η αιχμηρή παρέμβαση της δημοτικής συμβούλου του Δήμου Σαρωνικού και συζύγου του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Η Χριστίνα Χριστοφάκη με επιστολή της προς την Άννα Διαμαντοπούλου διαμαρτύρεται για την απόφαση να συγχωνευθεί το γυμνάσιο Κουβαρά με το γυμνάσιο Καλυβίων, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή όπου έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος, αλλά και στην εκλογική περιφέρεια του συζύγου της.

Στην επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας, η κ. Χριστοφάκη γράφει σε ιδιαίτερα έντονο ύφος: “Δεδομένου του παρελθόντος και του παρόντος της περιοχής, δεν θα ήταν ευχάριστο για κανέναν αν γεννιόταν μια νέα κρίση τύπου Κερατέας”.

Η δημοτική σύμβουλος αφήνει σαφείς αιχμές και κατά της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία είναι αρμόδια για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, αλλά και πολιτεύεται στην ίδια περιφέρεια με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και σύζυγο της κ. Χριστοφάκη. “Η υπεροπτική στάση ορισμένων στελεχών του υπουργείου Παιδείας -σημειώνει χαρακτηριστικά- η έλλειψη ενημέρωσης, συζήτησης και διαλόγου έχουν απονομιμοποιήσει πλήρως την πρότασή σας και έχουν δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες”.

“Ουδέν σχόλιον” ήταν η απάντηση κύκλων του υπουργείου Παιδείας, το οποίο η κ. Χριστοφάκη επισκέφθηκε την Τετάρτη ως μέλος αντιπροσωπείας του δήμου Σαρωνικού προκειμένου να θέσει το θέμα στην ηγεσία του.

Το θέμα, ωστόσο, προκάλεσε έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όπου έκαναν λόγο για ακόμη μια υπόγεια σύγκρουση μεταξύ του αντιπροέδρου και της υφυπουργού, που στις τελευταίες εκλογές εξελέγη πρώτη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στο υπόλοιπο Αττικής.

Μάλιστα, η κ. Χριστοφάκη, μιλώντας στο Ράδιο 9, δήλωσε ότι και ο σύζυγός της ως κάτοικος της περιοχής δεν επιθυμεί το κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: