Ο χορός της συναίνεσης

Αποκλειστικό! Η περίφημη συναίνεση, την οποία τόσο έχει την ανάγκη ο τόπος, επετεύχθη σήμερα, ύστερα από συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναινέσουν στις βασικές αρχές της οικονομικής πολιτικής, και πήραν αμέσως τηλέφωνο τη γερμανίδα καγκελάριο να της ανακοινώσουν την απόφασή τους. Εκείνη επέδειξε κάποια δυσπιστία αρχικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εσείς οι Έλληνες μας έχετε φλομώσει στο ψέμα». Τότε, οι δύο ηγέτες έσπευσαν να συνδεθούν με την κυρία Μέρκελ δορυφορικά και, προκειμένου να αποδείξουν την αποφασιστικότητά τους, να κάνουν ένα κεφάτο χορευτικό (βλ. φωτό), όλο μπρίο και σκέρτσο. Ήδη, το νέο αυτό καλλιτεχνικό είδος, το οποίο ονομάστηκε «ο χορός της συναίνεσης», βρίσκει πλατειά απήχηση στην κοινωνία· τοπικοί σύλλογοι δήλωσαν πως τον ενσωματώνουν στο πρόγραμμά τους, ενώ από το νέο έτος θα διδάσκεται στα σχολεία και στα ωδεία της χώρας.

Ο «χορός της συναίνεσης» χορεύεται στον ρυθμό του παραδοσιακού άσματος «στο Ζάππειο μια μέρα περιπατούσα». Η  επιλογή είναι καθαρά πολιτική: για τον μεν Γ. Α. Παπανδρέου, έχει σημασία να τονίσει ότι περιπατούσε στο Ζάππειο, για εσωκομματικούς λόγους: από τότε που ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήγε στο Ζάππειο και δήλωσε «είμαι εδώ», το λαμπρό αυτό στολίδι της πόλης μας παραμένει στοιχειωμένο («λαμπρό στολίδι» είναι το Ζάππειο, όχι ο Βενιζέλος). Οι υπεύθυνοι του χώρου έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, καθώς αναφέρουν φαινόμενα poltergeist: πόρτες χτυπάνε, κουτάλια στραβώνουν, υποβρύχια μπατάρουν. Για τον δε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Ζάππειο συμβολίζει την περήφανη εθνική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει, προκειμένου να μηδενίσει το έλλειμμα μέσα σε ένα χρόνο (αυτό ήταν το Ζάππειο Ι· το Ζάππειο ΙΙ είναι ακόμη πιο φιλόδοξο, ενώ Ζάππειο ΙΙΙ προβλέπεται να ονομαστεί το διαστημόπλοιο με το οποίο θα δημιουργήσουμε αποικία στον Άρη, ούτως ώστε να προωθήσουμε τις εξαγωγές μας).

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι ο δεύτερος στίχος του άσματος κάνει λόγο για συνάντηση με «μια νέα ξανθομαλλούσα». Η αναφορά αυτή, στόχο έχει να εξευμενίσει έτι περαιτέρω τη γερμανίδα καγκελάριο. Τέλος, πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος φροντίζει ιδιαιτέρως για την υστεροφημία του, δεν θα είχε αντίρρηση κάποια στιγμή, αργότερα, το λαμπρό στολίδι της πρωτεύουσας να μετονομαστεί από «Ζάππειο» σε «Γάπειο».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο. Η σύγκληση αυτή, έγινε στο πλαίσιο της νέας επικοινωνιακής τακτικής της κυβέρνησης, που στόχο έχει να παρουσιάσει τα στελέχη της και την πολιτική τους με τρόπο θελκτικό στον λαό. Ακριβώς γι’ αυτό, το Υπουργικό Συμβούλιο χαρακτηρίζεται «έκτακτο», ο πρωθυπουργός «εξαιρετικός», ο κύριος Σαμαράς «θαυμάσιος». Έγινε η πρόταση να ονομαστεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κύριος Θ. Πάγκαλος, «τζουτζούκος», εγκαταλείφθηκε όμως καθώς ο όρος αυτός εμπίπτει στην κατηγορία της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), κατοχυρωμένος διεθνώς από τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Η κυβέρνηση στο σύνολό της, τέλος, θα αποκαλείται στο εξής «φανταστική». Και είναι όντως!

Το μόνο ερώτημα είναι ποιος τη φανταζόταν.

Advertisements

4 Responses to “Ο χορός της συναίνεσης”

  1. isaac Says:

    ο κύριος Πάγκαλος μπορεί να κατοχυρώσει το “τζουτζούκος”, νομίζω, καθώς ο κ. Γεωργιάδης είναι ο “μπουμπούκος”

  2. nkarakasis Says:

    (ακράτητα γέλια). Πάρα πολύ καλό!

    • Τιμή μου -και, κατά κάποιον τρόπο, εκδίκηση- να προκαλώ ακράτητα γέλια στον άνθρωπο που με έχει κάνει να χασκογελάω κάθε τόσο απρόκλητα, απλώς επειδή ξαναθυμάμαι ότι συνηθίζει να βαράει πόρτες και να ουρλιάζει “FBI, είστε περικυκλωμένοι”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: