Αποκλειστικό: νέα εισπρακτικά μέτρα επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το εύρος των τιμών ζώνης ανά τετραγωνικό μέτρο για το νέο τέλος ακινήτων, το οποίο θα επιβληθεί μέσω των λογαριασμών τη ΔΕΗ, αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτός απρόοπτου, σήμερα Τετάρτη από το υπουργείο Οικονομικών.

Η φράση αυτή («εύρος των τιμών ζώνης ανά τετραγωνικό μέτρο») άρεσε στο οικονομικό επιτελείο, επειδή ακούγεται πολύ επιστημονική, και του έδωσε την ιδέα για άλλο ένα εισπρακτικό μέτρο: τη φορολόγηση της ζώνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνυπολογίζεται το υλικό κατασκευής (οι δερμάτινες ζώνες έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής) αλλά όχι ο αριθμός τρυπών: ακόμη κι αν ο φορολογούμενος ανοίγει διαρκώς νέες τρύπες στη ζώνη του, θα μετράει η έξω τρύπα («εύρος ζώνης») καθώς βάσει αυτής μπορεί να υπολογιστεί η μέγιστη περιφέρεια μέσης, η οποία, με τη σειρά της, σημαίνει κατανάλωση θερμίδων, συνεπώς αποτελεί τεκμήριο διαβίωσης. Από το μέτρο αυτό θα εξαιρούνται αριστίνδην οι αντιπρόεδροι κυβερνήσεων.

Ανακοινώθηκε επίσης επέκταση του τέλους ακίνητης περιουσίας σε μερικά φυσικά πρόσωπα, με το αιτιολογικό ότι είναι αμετακίνητα στις θέσεις τους. Ίσως και σε μερικά αφύσικα.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται και άλλα μέτρα, που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, όπως:

Φορολόγηση της εκπνοής, η οποία παράγει διοξείδιο του άνθρακα και επιβαρύνει το περιβάλλον (ειδικό «πράσινο» ανταποδοτικό τέλος). Ενώσεις καταναλωτών σχολιάζουν πως συμφέρει να προσπαθεί κανείς να εισπνέει περισσότερο από όσο εκπνέει.

Φορολόγηση της εισπνοής, η οποία στερεί μέρος του οξυγόνου που είναι διαθέσιμο στο κοινωνικό σύνολο. Ενώσεις καταναλωτών σχολιάζουν πως συμφέρει να προσπαθεί κανείς να μην αναπνέει γενικώς.

Φορολόγηση της εγκεφαλικής λειτουργίας. Ως γνωστόν, η λειτουργία του εγκεφάλου παράγει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Σύμφωνα με έρευνες, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία προκαλεί σοβαρές βλάβες στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Οι λογαριασμοί κινητών τηλεφώνων θα επιβαρυνθούν με ειδικό τέλος εγκεφαλικής λειτουργίας, μέρος του οποίου θα αποδίδεται από τις εταιρίες στο κράτος.

Φορολόγηση του βαδίσματος. Διόδια πεζών θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία των μεγάλων αστικών κέντρων, και τα έσοδα θα διατίθενται για τη συντήρηση των πεζοδρομίων, τα οποία φθείρονται από τις σόλες των πεζών. Εξάλλου, στους πεζοπόρους θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά που θα αποδοθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ως αποζημίωση για τα διαφυγόντα κέρδη τους.

Φορολόγηση της όρασης σε δημόσιους χώρους. Είναι γνωστό πως το φως προσπίπτει, αντανακλά στα αντικείμενα, περνά από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και, μέσω του οπτικού νεύρου, μεταδίδεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Προκειμένου περί δημοσίων κτηρίων, η πρόσπτωση του φωτός και η φθορά που προκαλείται εξ αυτής στις προσόψεις τους, είναι λογικό να καλύπτεται από τους χρήστες. Γι’ αυτούς προσπίπτει, στο κάτω κάτω. Γι’ αυτό λοιπόν, όποιος περνά έξω από δημόσιο κτήριο και το κοιτάζει, θα πληρώνει επί τόπου ειδικό τέλος. Σημείωση: το είδωλο φτάνει στον εγκέφαλο ανεστραμμένο, και εκεί αναποδογυρίζει. Στο εξής, για τη διαδικασία αυτή θα αποδίδεται ΦΠΑ 23% – αλλά προαιρετικά. Όποιος δεν θέλει να τον καταβάλλει, ας κάνει μηδενική δήλωση κι ας βλέπει τα πράγματα ανάποδα.

Φορολόγηση της γενετήσιας ορμής. Η υπεραιμάτωση των γεννητικών οργάνων σημαίνει ότι δεν αιματώνεται καλά ο εγκέφαλος (άρα πέφτει η παραγωγικότητα) και επίσης επιβαρύνει την πέψη (αφού το αίμα δεν πάει στο στομάχι αλλά αλλού), με συνέπεια οι τροφές να μην χωνεύονται σωστά, να μην επέρχεται το αίσθημα του κορεσμού και να ξανατρώμε σύντομα (τεκμήριο διαβίωσης).

Φορολόγηση του μεταβολισμού. Εδώ το οικονομικό επιτελείο ελπίζει πως θα έχει αρκετά έσοδα: ο μεταβολισμός συνεπάγεται κατανάλωση τροφής (τεκμήριο), παραγωγή ενέργειας (θα πωλείται υποχρεωτικά στη ΔΕΗ και θα φορολογείται) και παραγωγή ινσουλίνης (θα ενταχθεί στις ναρκωτικές ουσίες –γιατί, εδώ που τα λέμε, ακούγεται κάπως περίεργα, άκου «ινσουλίνη»– και ο χρήστης θα πληρώνει ένα λογικό πρόστιμο). Για όλες τις φάσεις του μεταβολισμού (και είναι αρκετές) θα αποδίδεται ΦΠΑ. Οι πάσχοντες από μεταβολικό σύνδρομο άρνησης της ινσουλίνης, θα θεωρούνται μη συνεργάσιμοι και θα μπαίνουν στον Τειρεσία. Ο Υπουργός Υγείας κύριος Λοβέρδος εισηγήθηκε επίσης τη φορολόγηση της νεφρικής ανεπάρκειας, με το αιτιολογικό ότι οι πάσχοντες ταλαιπωρούν τους υπόλοιπους πολίτες.

Φορολόγηση του θανάτου. Ο θάνατος, ως κατεξοχήν αντιπαραγωγικός και μη ανταγωνιστικός, στερεί το κράτος από έσοδα. Οι δε εταίροι μας στην ΕΕ μας το καταλογίζουν: «οι Έλληνες πεθαίνουν, αντί να εργάζονται». Στο εξής, όποιος πεθαίνει, θα καλείται να αποδείξει το αναπόφευκτο της πράξης του. Εάν δεν τα καταφέρει, τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά.

Advertisements

2 Responses to “Αποκλειστικό: νέα εισπρακτικά μέτρα επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.”

  1. Καλά, ο θάνατος φορολογείται χρόνια τώρα. Έχετε ιδέα τι πληρώνει κανείς στους δήμους για να έχει θέση στο νεκροταφείο; Επίσης θα φορολογηθούν αμείλικτα οι γεννήσεις, διότι είναι αντιπατριωτικό σε τέτοια συγκυρία να γεννά κανείς παιδιά που θα επιβαρύνουν τη δημόσια παιδεία και τα ταμεία των ανέργων…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: