8/12/2011, Νιουζρούμ (παραδίπλα απ’ το Ερζερούμ)

ImageΤι λένε Μέρκελ και Σαρκοζί στην επιστολή τους προς τον Βαν Ρομπάι: «Ντίαρ Χέρμαν, κομ βου κονοσέ, Γκρίχενλαντ χάμπε άινε γκρόσσε πούμπλικ ντετ. Φακ δεμ ολ. Υ.Γ. Βου λε βου μανζέ αβέκ νου σε σουάρ;»

Το ειδικό βάρος του Λ.Παπαδήμου ίσως αποτρέψει τα χειρότερα για την Ελλάδα. Το γενικό του βάρος ίσως τα επιτρέψει.

Νέα υποβάθμιση από την Standard & Poor’s: αντί για Α3 γίναμε 3Α, που σημαίνει ότι αντί να κάνουμε μεγάλες εκτυπώσεις, θα τρώμε όσπρια. Κύκλοι του υπουργείου οικονομικών επισημαίνουν τον κίνδυνο να υποβαθμιστούμε σε 3Ε και να πρέπει να πίνουμε πολλά αναψυκτικά, που βλάπτουν την υγεία.

«Η 9η Δεκεμβρίου ίσως είναι η μέρα της ενηλικίωσης της οικονομικής Ευρώπης», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου. «Θα της επιτρέψουμε να βγει και να το γιορτάσει με τους φίλους της, αρκεί να μην πιει αλκοόλ και να επιστρέψει στο σπίτι πριν από τις 12».

Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή: «Οι κυβερνήσεις της ΝΔ έβαλαν τη χώρα σε ύφεση μοιράζοντας χρήμα χωρίς λογική. Εγώ σας μοιράζω απλόχερα τη λογική μου. Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία».

Τα εσωκομματικά της Ν.Δ. συζητούνται σήμερα στα όργανα του κόμματος. Ο κύριος Σαμαράς φαίνεται αποφασισμένος να βάλει τον δάκτυλο επί τον τύπον των Φαήλων.

«Θα αρνηθούμε να εισπράξουμε την 6η δόση, εάν οι εταίροι μας δεν δεσμευθούν εγγράφως ότι θα μας χορηγήσουν την 7η στην ώρα της, χωρίς μαλακίες», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Καταργεί το πολυτονικό από τις πινακίδες του υπουργείου ναυτιλίας ο Άδωνις Γεωργιάδης. Οι πινακίδες θα αντικατασταθούν από μαρμάρινες πλάκες, χαραγμένες σε κεφαλαιογράμματη και βουστροφηδόν.

«H Ελλάδα δεν εξαπάτησε για να μπει στην Ευρωζώνη» γράφει ο Κ.Σημίτης στον Monde. «Η μαγειρική δεν είναι ντροπή», εξηγεί ο πρώην πρωθυπουργός. «To ζητούμενο είναι να στραφούμε σε μια πιο ώριμη συζήτηση για το μέλλον της νομισματικής ένωσης», δήλωσε, παίζοντας με τα κουβαδάκια του.

Ηγεσία στιβαρή και αξιόπιστη ζητεί για το ΠΑΣΟΚ η Μιλένα Αποστολάκη και προτείνει για αρχηγό τον βουλευτή Ξάνθης, Σωκράτη Ξυνίδη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Απομένει να δούμε αν προηγείται και στην απάντηση.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Λουκά Παπαδήμο είχε σήμερα, Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Οι δύο πρωθυπουργοί επαναβεβαίωσαν τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και συμφώνησαν ότι ήρθεν η ώραν τους.

Ανοιχτή συζήτηση για το «μαζί τα φάγαμε» αύριο στου Μπαϊρακτάρη.

Δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Γερμανικό.

H εισαγωγή στα προγράμματα σπουδών των Πανεπιστημίων αντικειμένων για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη μελετάται από τα ιδρύματα, όπως επισήμαναν οι πρυτάνεις τους στην ημερίδα που οργανώθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επιτέλους, οι έλληνες φοιτητές θα γίνουν φυτά.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, η σύνταξη Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στις 22 του μηνός, ενώ το δώρο κανονικά στις 16 Δεκεμβρίου. Δεν διευκρίνισε ποιο έτος θα συμβούν αυτά.

«Οχι» στην προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ λέει με την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών Π. Ματζούνης. Ο εισαγγελικός λειτουργός επαναλαμβάνει ότι κατά την κρίση του ο ηγούμενος Εφραίμ πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με τους παρακάτω περιοριστικούς όρους: καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Tip προς την αστυνομία Σκοπίων: ο προηγούμενος κάπνιζε πούρο. Έχετε το νου σας για έναν τύπο με μούσια.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κύριος Γιώργος Παπακωνσταντίνου εργάζεται με νύχια και με δόντια για την εγκλιματική αλλαγή.

Advertisements

One Response to “8/12/2011, Νιουζρούμ (παραδίπλα απ’ το Ερζερούμ)”

  1. Evi Tsak Says:

    Indeed, είναι τρομερή η φάτσα του τύπου.
    Δεν γίνεται να μη σταθείς ν΄ακούσεις τι λέει. Σχεδιαστικά ατού, το χαμηλό κασκέτο, το οβάλ στόμα και τα δόντια..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: